Erdők hete
Dátum: 
2011-10-03

 

Az idén 160 éves Országos Erdészeti Egyesület által 1996 óta indított programokon az erdész szakemberek elsősorban a gyerekeket, családokat szeretnék közelebb vinni a magyar erdőkhöz.

Az idén október 3. és 9. között országszerte több mint harminc helyszínen – elsősorban erdei iskolákban és ökoturisztikai centrumokban – várják erdei rendezvények az érdeklődőket, a kisvasutazástól a terepi mikroszkópos vizsgálatig, az erdei futóversenytől a kézműves foglakozásokig vagy éppen a vadászkutya bemutatóig.

A sorozat témája az erdő és a fa nemzeti vagyonként történő használatának bemutatása, ami összhangban áll az ENSZ által 2011-re meghirdetett Erdők Nemzetközi Éve mozgalom üzenetével, hangsúlyozva az erdő és az ember kapcsolatát, szorgalmazva a fenntartható erdőgazdálkodás megvalósítását.

A XV. Erdők Hete  nyitó eseményére szeptember 30-án, a Nógrád megyei Katalinpusztán kerül sor, ahol átadják a nagyközönségnek az Ipoly Erdő Zrt. európai uniós támogatással megvalósított legújabb ökoturisztikai fejlesztéseit.

A XV. Erdők Hete programokról további információ a www.oee.hu [1] honlapon olvasható.