Miseszándék és könyörgések a teremtésvédelem hetén

Nyomtatóbarát változat

Miseszándék- és könyörgés-ötletetek a teremtésvédelem hetére.
(szeptember utolsó vasárnapja és október első vasárnapja közti időszak)

Miseszándék:

A magyar keresztény egyházak 2011. szeptember 30. - október 7. között ünneplik a Teremtés Ünnepét, a Teremtésvédelem Hetét. A szentmisét ezért a Teremtésért való hálaadásul és a keresztény közösségeknek a teremtett világ védelmében való részvételéért ajánljuk fel.

 

Könyörgések: Add Urunk,...

- hogy felhagyjunk azzal, hogy önzőn csak a magunk szükségleteire, fogyasztási igényeire figyeljünk. Add Urunk, hogy odafigyeljünk arra, hogy életmódunk minél kisebb terhet jelentsen az általad teremtett világra!

 

- hogy tudjunk lemondani mások javára. Szentlelked formálja életünket, hogy áldásaidtól meggazdagodva mások szükségleteiről se feledkezzünk meg!

 

- hogy felismerjük, hogy pusztán pénzzel és a technikai tudással pazarló életmódunk nem fenntartható, hanem személyes megtérésünk és lemondásaink is szükségesek ahhoz, hogy unokáink is teljes és egészséges életet élhessenek!

 

- hogy jó gazdák lehessünk a teremtett világban! Segíts nekünk megőrizni a teremtett világ jó rendjét!

 

- hogy életünket mind kevésbé jellemezze a pazarlás, túlzó fogyasztás, és törtetés. Szentlelked által segíts, hogy képesek legyünk megállni, lassítani, és felismerni, hogy milyen csodálatos világot kaptunk ajándékba!

 

- hogy Szentlelked munkáljon a szívünkben, a másokra mutogatás helyett bátran vállaljuk természetet terhelő életmódunk megváltoztatását, hogy Általad áldássá lehessünk ott, ahová helyeztél minket!