HOLNAPHIMNUSZ KIÁLLÍTÁS

Nyomtatóbarát változat

2015-ben az egyik Naphimnusz Egyesületi találkozón vetődött fel az a gondolat, hogy mindenki számára közérthető módon, képekkel illusztrálva, sok helyre eljuttatva szemléltessük a teremtésvédelem mibenlétét. Sokat beszélgettünk arról, hogy mivel lehetne leginkább kifejezni gondolatainkat, végül, talán egyáltalán nem véletlenül, Szent Ferenc Naphimnuszát találtuk a legmegfelelőbbnek. A kiállítás bevezető tablóján erről így írunk: 

„A jövő távlatairól
a jelen aggodalmainak szorításában
Szent Ferenc szavai nyomán

Egy rövid, de szerteágazó fizikai és szellemi sétára hívjuk a kedves látogatót. Assisi Szent Ferenc 1225-ben, már nagybetegen írta a Naphimnuszt (olaszul: Cantico di frate Sole, azaz Naptestvér éneke), mely az olasz irodalom első verses nyelvemléke is. Régi keletkezése ellenére ma is sok új felismerést indíthat bennünk útjára, ezekből született ez az elmélkedő kiállítás.”

A képek és a rövid szövegek megjelenítik a pusztítást, hogy mit teszünk rosszul gondatlanságból a teremtett világgal, és a reményt is bemutatják, hogy milyen irányba változtathatunk, hogy harmóniában éljünk a teremtett világgal és egymással.

A kiállítás hármas üzenete:

  • az Istentől nekünk ajándékozott világ eredendően szép
  • mindazért, ami történik a világgal, felelősek vagyunk
  • a világért személyesen is TUDUNK TENNI!

Ennek az összeállításnak az első verzióját 2015. novemberében Székesfehérváron mutattuk be. Ezt továbbfejlesztve elkészült a végleges anyag. Molinóra nyomtatva, mintegy 30 méter hosszú kiállítás szemlélteti a pusztulással szemben a REMÉNYt.

A kiállítás mostani változatát a 2016. októberi nagymarosi ifjúsági találkozón mutattuk be a szélesebb közönségnek.

Most örömmel adjuk közre, letölthető formában a kiállítás anyagát (kinek-kinek technikai adottságaihoz igazodva nagyobb és kisebb felbontásban egyaránt letölthető itt és itt).

Biztatjuk a kedves olvasót az általunk – néhol véletlenszerűen kiválasztott pozitív és negatív – példák továbbgondolására, a tennivalók listájának bővítésére és arra is, hogy osszák meg gondolataikat, véleményüket velünk az info@teremtesvedelem.hu címen!

Ha egy közösség úgy gondolja, hogy szívesen bemutatná a kiállítást, kérjük keressenek! Megfelelő technikai feltételek megléte esetén, egyeztetett időpontban, örömmel mutatjuk be kiállításunkat az adott helyszínen is.

Letöltés:

HOLNAPHIMNUSZ kiállítás ismertető

HOLNAPHIMNUSZ kiállítás képek A3 nyomtatható

HOLNAPHIMNUSZ kiállítás képek nagy méret

HOLNAPHIMNUSZ kiállítás képek kis méret