Teremtésvédelem: A helyi gazdaság és annak újjáépítése, a közösségi szolidaritás megszervezése

Nyomtatóbarát változat

A mai napon 16:30-kor a Mária Rádióban újra jelentkezünk a Teremtésvédelem c. műsorral. A téma most a „helyi gazdaság és annak újjáépítése”, a közösségi szolidaritás megszervezése.

A műsor elején meghallgatjuk Dr. Andrásfalvy Bertalan magyar néprajzkutató, egyetemi tanár, korábbi országgyűlési képviselő, 1990 és 1993 között művelődési és közoktatási miniszter, a Pécsi Tudományegyetem Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszékének professzora, Pécs díszpolgára egy pár héttel ezelőtt elmondott előadása első néhány gondolatát. Ebben professzor úr nagyon szépen megvilágítja nekünk, hogy a magyar népben mélyen gyökerezik az egymás iránti szolidaritás érzése és annak megélése. Az a szolidaritás, amely az elmúlt néhány száz év versenyszellemének előretörésével kiveszni látszik. Professzor úr emlékeztet minket rá, hogy mennyire tudjuk, ismerjük azt a bibliai idézetet, hogy „amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek” (Mt 25,40).
 
A műsorban aztán továbbszőjük ezeket a gondolatokat, és a helyi gazdaság jelenlegi helyzetéről, annak újjáépítési lehetőségeiről beszélgetünk Németh Istvánnal, aki hivatásszerűen pénzügyi informatikával foglalkozik, de – talán mondhatjuk így – hobbija a pénzügyi, gazdasági és társadalmi válságból való kilábalás lehetőségeit kutatni.
 
Aki hallgatná a műsort élőben, de nem lesz rádióközelben, internethozzáférése azonban lesz, hallgasson bennünket az Interneten itt: http://92.43.201.24:8000/mr.m3u. A műsor alatt be is lehet telefonálni. Az adás telefonszáma (06-1) 374-0904. Adás közben most is figyeljük a műsor Facebook csatornáját a http://www.facebook.com/Teremtesvedelem címen. Szeretettel várjuk a hívásokat, bejegyzéseket!