Fejlődünk! Fejlődjünk? - Az egyházak szerepe a változásban - Nobilis Márió

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2014-06-24
Helyszín: 
Mária Rádió

Egyre több tanulmány utal arra, hogy a most tapasztalható válság okai emberi eredetűek. Azonban egyre több a tanácstalanság a válsághelyzetek megoldási sikertelenségein. A világ nem találja a megoldást a felhalmozott problémákra. A mondatot Lányi Andrástól kölcsönözve az ökológiai mozgalom kudarcról kudarcra halad a győzelem felé.

E felütéssel szeretném bevezetni a Teremtésvédelem e havi műsorát, amelyben a fejlődés/növekedés paradox helyzeteiről, a szokásainkhoz történő görcsös ragaszkodásunk hatásairól és az egyházak (a hit) változásban beöltendő elkerülhetetlen szerepéről hallgatjuk meg Nobilis Márió atya egy még 2010-ben felvett előadását. Az eltelt négy év ellenére mondanivalója még mindig aktuális, sőt a 2014. szeptemberében az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat (European Christian Environmental Network, ECEN) által Magyarországra szervezett nemzetközi találkozó és konferencia témája is éppen ez lesz. Nem véletlenül!

A szerkesztő: Kükedi Zsolt

A műsor felvételről megy, így a műsor alatt nem él az adás telefonszáma. Írhattok nekünk elektronikus levelet a Naphimnusz Teremtésvédelmi Közhasznú Egyesület az info@teremtesvedelem.hu címére. Várjuk a hívásokat, a bejegyzéseket!

A műsor a következő linken még újrahallgatható két hétig (15 perctől indul): http://www.mariaradio.hu/lejatszo.php?hallgat=mr-2014_06_24_19_00_00.mp3.