FÓTI gyümölcsész találkozó

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2012-05-24
Helyszín: 
Fóti Római Katolikus Templom mögötti arborétumban

Helyi gyümölcsész találkozóra kerül sor az Ybl Miklós romantikus tervei nyomán gróf Károlyi István által 1845 és 1855 között építetett Római Katolikus templom kertjében.

A múlt év őszén, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési biztosának, Fülöp Sándornak a kezdeményezésére, megállapodást írt alá több egyházi vezető, szakmai és civil szervezet valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium és génmegőrző intézményei a Kárpát-medencében még fellelhető ősi magyar gyümölcsfajták megmentése  és újbóli elterjesztése érdekében.
 
E gondolatok jegyében a helyi egyházközség és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Közhasznú Egyesület összefogásában számos gyümölcsfa elültetésével eggyel – a festői szépségű fóti templomkerttel - bővül a megmentésben résztvevő helyszínek, közösségek száma.
 
Sok szeretettel várjuk a környezetükért tenni akarókat  erre a szép alkalomra, amelyről később itt oldalainkon részletesen beszámolunk.
 
Tervezett program 24-én csütörtökön:
 
15:00 – Sebők Sándor plébános ünnepélyes megnyitója
15:20 – Köszöntések
15:30 – Török Ádám tájékoztatója az őshonos gyümölcsfák megőrzését célzó programról
15:40 –  vendégfogadás, agapé, gyümölcsbemutató, a további program meghirdetése.
  • fa örökbefogadásának lehetősége
  • az óvodás gyerekek rajzversenyének megtekintése és értékelése,
  • a hozott lekvárok, szörpök ésgyümölcsös sütemények bemutatója, valamint versenye, receptcsere (A legjobb finomságok készítői jutalmat kapnak.)