Helen Alford Magyarországon

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2012-04-19
Április 19-21. között a Sapientia Főiskola és a KETEG meghívására Budapestre látogat Helen Alford, az egyház társadalmi tanításának világszerte elismert szaktekintélye. Alford professzorasszony Rómában, a Pápai Szent Tamás Egyetem (Angelicum) társadalomtudományi karának dékánja, az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsának konzulánsa. PhD fokozatot a Cambridge-i Egyetemen szerzett, engineeringből, majd a menedzsment szakterületből is. Jelenleg az Egyház társadalmi tanítása, etika, pénzügyek és menedzsment kapcsolatával, és a vállalati társadalmi felelősség (CSR), illetve az etika témájával foglalkozik. Alford a Sziénai Szent Katalinról nevezett angliai domonkos rendi kongregáció (Bushey) tagja.
 
Magyarországi tartózkodása alatt három előadását is meghallgathatják az érdeklődők:
  1. Április 19-én, csütörtökön 17.00 órától a Budapesti Corvinus Egyetemen tart előadást „Igazán ütős CSR: a PR tevékenységtől a valódi etikáig” címmel.
  2. Április 20-án pénteken 17.00 órától a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolán (Budapest, Piarista köz 1.) „Keresztény társadalmi tanítás és társadalmi vállalkozás” című előadását hallgathatjuk meg. 
  3. Április 21-én, szombaton 8.45-14.30 között pedig nyílt órákat tart a Sapientia és a Corvinus egyetemek közös KETEG képzésének keretein belül a Sapientia 314. termében „Az Egyház társadalmi tanítása a modern korban” témakörben.
A rendezvényekre előzetes regisztráció nem szükséges.