Kereszténység és gazdaság - keresztény válaszok az átalakuló világra

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2012-11-09
Helyszín: 
Mária Rádió

A Mária Rádió november 9.-i teremtésvédelmi témájú műsora arról szól, hogy a szemünk előtt lejátszódó gazdasági válságot elméleti értékrendi szinten kell megoldanunk. Beszélgetünk a kereszténység gazdasághoz fűződő viszonyáról, a Katolikus Egyház gazdasággal kapcsolatos társadalmi tanításáról, az etikus vállalkozásról. Meghallgatunk néhány a témával elmélyülten foglalkozó keresztény szakembert is. Beszélünk továbbá a hagyományos közgazdaságtan válságáról és az erre adott keresztény válaszokról. Szó lesz még különböző jó gazdasági kezdeményezésekről, mintapéldákról, amelyek „az üzlet több mint profit” mondatot tartva szem előtt gazdálkodnak. De olyanokról is, amelyek nem hitbéli megfontolásokból kezdtek etikus, fenntartható helyi gazdaságfejlesztési ötletek megvalósításába és mára már sikertörténetnek tekinthetőek.

A műsorban megkérdezzük a fentiekről Baritz Sarolta Laura Domonkos Rendi nővért és Dr. Tóth Gergőt, a KÖVET Egyesület főtitkárát, a Pannon Egyetem Georgikon Karának docensét, a Valóban Felelős Vállalat c. könyv szerzőjét.

A műsor alatt él az adás telefonszáma (06-1-374-0904) és a Facebook csatornája is a http://www.facebook.com/Teremtesvedelem címen, amelyet folyamatosan figyelünk és az oda érkező kérdéseket megválaszoljuk. Továbbá írhatnak/írhattok nekünk elektronikus levelet a Teremtésvédelmi Egyesület címe az info@teremtesvedelem.hu. Várjuk a hívásokat, a bejegyzéseket!

A stúdióban Kükedi Zsolt várja hívásaikat.

Aki nem lesz rádió közelben, de Internet hozzáférése lesz, hallgassa az adást az Interneten gyors kapcsolattal itt: http://92.43.201.24:8000/mr.m3u.