A komposztálás ünnepnapja 2012

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2012-10-10

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdetésre kerül a Komposztálás Ünnepnapja. A szervezők szeretnék, hogy október 10-e körül minél több helyen valósuljon meg valamiféle aktivitás a komposztáláshoz kötődően. 

A részletes felhívás, itt, néhány inspiráló ötlet a megünnepléséhez itt,  regisztrációs űrlap, pedig itt érhető el, a http://www.humusz.hu/komposztalj oldal "okt. 10." menüpontjában. A szervezők arra kérnek továbbá mindenkit, hogy a velük kapcsolatban álló óvodákna, iskoláknak, közösségeknek lehetőség szerint továbbítsák a levelet. A kezdeményezésben résztvevőket pedig, arra kérik, hogy október 5-ig regisztráljanak a fenti űrlapon és október 31-ig küldjék el fotóikat, írásos beszámolóikat tevékenységükről.
Kategóriánként a legötletesebb 3 díjat kap.
 
Legyen október 10-e a komposztálás ünnepnapja!
 
- A szervezők, pedagógusoktól módszertani ötleteket, újításokat is szívesen fogadnak. A legkreatívabbak komposztos foglalkozást nyerhetnek iskolájuknak, óvodájuknak!
 
A komposztálás ünnepének meghirdetői szeretettel várnak, nevelési intézményeket, civil szervezeteket és informális közösségeket (klubokat, társasházakat, közösségi kerteket) az ország minden részéről, hogy bekapcsolódjanak a projektbe. 
 
A szervezők ötletei közt szerepelnek többek közt: Vízipókos meserészlet, komposztkas készítés, befőttesüveges kísérlet, kompomata készítés. 
 
Miért komposztáljunk? Mert aki komposztál, az:
- csökkenti a háztartási hulladék mennyiségét,
- kiváló minőségű virágföldet készít,
- rendszeres testmozgást végez, egészséges életet él,
- saját környezetével - öntevékeny módon - harmóniára törekszik.
 
A komposztálás ünnepnapja a Nulla Hulladék Hálózat kezdeményezéseként, a Komposztfórum Magyarország Egyesület és a Galgamenti Népfőiskola aktív közreműködésével valósul meg.