A közösség és a föld - Andrásfalvy Bertalan

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2014-03-05
Helyszín: 
Mária Rádió
A mai műsort a közösség és a föld témájának szenteljük, amelyhez Andrásfalvy Bertalan, magyar néprajzkutató, egyetemi tanár, korábbi országgyűlési képviselő, 1990 és 1993 között művelődési és közoktatási miniszter, a Pécsi Tudományegyetem Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszékének professzora, Pécs díszpolgára egy 2013-as előadásában elhangzott gyönyörű szavait hívjuk segítségül.
Azért választottuk ezt az előadást, mert ebben Professzor Úr nagyon szépen beszélt nekünk a Corvinus Egyetemen arról, hogy a magyar népben mélyen gyökerezik az egymás iránti szolidaritás érzése és annak megélése. Az a szolidaritás, amely sok-sok év versenyszellemének előretörésével kiveszni látszik. Professzor úr emlékeztet minket rá, hogy mennyire tudjuk, ismerjük azt a bibliai idézetet, hogy „amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek” (MT 25,40).
 
A szerkesztő: Kükedi Zsolt
 
Kérdés esetén várjuk bejegyzéseiket a téma Facebook csatornáján (a http://www.facebook.com/Teremtesvedelem címen) és elektronikus leveleiket is a Teremtésvédelmi Egyesület info@teremtesvedelem.hu címére, vagy postai leveleiket a Mária Rádió címére. Hívjanak, keressenek bennünket!
 
Aki nem lesz rádió közelben, de Internet hozzáférése lesz, hallgassa az adást az Interneten gyors kapcsolattal itt: http://92.43.201.24:8000/mr.m3u .
 
Tartsanak velünk és hallgassanak minket!