A kutató teremtésvédelmi felelőssége - Teremtésvédelmi műsor a Mária Rádión

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2013-06-21
Helyszín: 
Mária Rádió
Ma 16:30-kor újra jelentkezünk a Teremtésvédelem c. műsorral. A témánk most „a kutató teremtésvédelmi felelőssége” és ez ügyben Dr. Gergely Sándor, Károly Róbert Főiskola tanára lesz, akivel beszélgetünk.
 
A műsorban Kubanek Laci kérdezi Gergely tanár urat, aki a Főiskola Kutató, Fejlesztő Központjának igazgatóját is egyben, és aki a Főiskola tevékenységén keresztül a helyi közösségépítésről, a helyi élelmiszer- és energiatermelésről, a önellátásról beszél majd nekünk. A riportban olyan mondatok is elhangzanak, amelyek keresztény és világi embernek is szívhez szólnak majd. Gergely tanár úr rámutat a teremtett világgal kapcsolatban fennálló felelősségünkre, a kutató szerepére. Olyan gyakorlati megoldásokat sorol fel, amelyeket a Főiskola már szabadalmaztatott, vagy jelenleg kutat és amelyek a közösségi összefogás segítségével kivezethetik az egyes közösségeket, településeket az energetikai válság szorító kényszeréből, mindamellett hogy közben a helyi közösséget is újraépíthetik. Tanár úr egyesen Magyarország újratervezéséről beszél, amely életet ad majd az egyébként csak kallódó magyarságnak.
 
A szerkesztő: Kubanek László és Kükedi Zsolt
 
Aki nem lesz rádió közelben, de Internet hozzáférése lesz, hallgassa az adást az Interneten gyors kapcsolattal itt: http://92.43.201.24:8000/mr.m3u.