Nézd, itt az (ár)víz! - Teremtésvédelmi műsor a Mária Rádióban

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2013-07-19
Helyszín: 
Mária Rádió
A mai Teremtésvédelem adásban a Mária Rádióban a víz lesz a témánk. A műsor mottója: „Nézd, itt az (ár)víz!”. A stúdióban vendégünk lesz Dr. Molnár Géza, a Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport (FFEK) kutatója, társműsorvezetői minőségben. Géza a természetes (ártéri) vízgazdálkodásnak szakértőjeként, „a vízgazdálkodás történeti áttekintése” témával kezdi a műsort.
 
A műsor további programja:
 
-16:40: dr. Jánossy László, Nemzeti Környezetügyi Intézet, Környezetállapot és Stratégiai főosztály, főosztályvezetője – „a Duna ökológiai szolgáltatásai”
 
-16:47: Dr. Nováky Béla, Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet, Természetvédelmi és Tájökológiai Tanszék, egyetemi docens, okl. hidrológus mérnök, okl. vízgazdálkodási szakmérnök, a Nobel-békedíjas ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) értékelő jelentésének egyik szerzője – „a hazai vízfolyások hidrológiai stabilitása, éghajlatváltozás hatása a hidrológiai adottságokra és a vízgazdálkodásra” 
 
-16:55: Kajner Péter, a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület elnöke  „vízmegtartó vízgazdálkodás”
 
-17:05: Ungvári Gábor, Budapesti Corvinus Egyetem, Környezettudományi Intézet, Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék, Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK), kutató munkatárs, vízgazdálkodási csoport – „a belvíz kezelés és az agrárpolitika összekapcsolásának lehetősége a kutató szemével”.
 
Aki nem lesz rádió közelben, de Internet hozzáférése lesz, hallgassa az adást az Interneten gyors kapcsolattal itt: http://92.43.201.24:8000/mr.m3u.