Teremtésmegőrzés, Ökoteológia – elmélet és gyakorlat

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2012-08-16
Helyszín: 
Magyar Katolikus Püspöki Konferencia irodaháza - 1068 Budapest, Városligeti fasor 42.

Konrad Adenauer Alapítvány és a Naphimnusz Egyesület nemzetközi szimpóziuma

Augusztus 16-án kerül megrendezésre a Konrad Adenauer Alapítvány és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Közhasznú Egyesület első közös nemzetközi szimpóziuma. 

A szimpóziumot dr. Veres András püspök, a Caritas in veritate Bizottság elnöke, valamint Hans Kaiser miniszter, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi vezetője nyitja meg. Az előadók között a jeles német szakember (Prof. Dr. Ansorge Dirk, a frankfurti Sankt Georgen Teológia Főiskola tanszékvezetője) mellett magyar teológusok, valamint a Naphimnusz Egyesület tagjai járják körül elméleti és gyakorlati oldalról a szimpózium témáját.
 
A teremtett világ megőrzésének ökoteológiai megközelítései viszonylag újak és kevéssé ismertek Magyarországon. A szimpózium célja, hogy a nemzetközi (németországi) teológiai kitekintés mellett magyar teológusok, különböző magyarországi szerzetesrendek, így a ferences, jezsuita, domonkos, bencés, piarista rend képviselői, illetve civil előadók bemutassanak az elméleti ismeretek mellett olyan élő gyakorlati programokat is, melyek nagyobb nyilvánosságot érdemelnek és jelzés értékűek a fenntartható fejlődés szempontjainak figyelembe vételével a jövő nemzedékek számára is.
A program az előadások és a kerekasztal beszélgetést követően kb. fél nyolc órakor állófogadással zárul.
 
A részvétel ingyenes.
 
Adományokat a Naphimnusz projektek megvalósítására elfogadunk, valamint a Naphimnusz Egyesület kiadványai helyben megvásárolhatók.
 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt !