Teremtésvédelmi műsor a Mária Rádióban - Teremtésünk gyümölcse a gyermek

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2013-08-16
Helyszín: 
Mária Rádió
Augusztus 16-án,16:30-kor újra jelentkezünk a Teremtésvédelem c. műsorral. A témánk most „Teremtésünk gyümölcse a gyermek”. A témában Uzsalyné dr. Pécsi Rita lesz a vendégünk, aki a neveléstudományok doktora, művészetpedagógus, a pécsi Megyervárosi Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, és akivel a gyermekeinkkel való nevelési gondjainkról, nehézségeinkről, lehetőségeinkről és örömeinkről beszélgetünk.
 
 
Rita 1961-ben született Pécsett. Ének-karvezetés szakos középiskolai tanár, pedagógiából bölcsészdoktori képesítést, majd neveléstudományokból PhD-fokozatot szerzett. Az oktatás szinte minden szintjén dolgozott: óvodát, iskolát alapított és vezetett, egyetemen leendő tanároknak általános módszertant oktatott, tankönyvet, taneszközöket írt édesapjával, művészetpedagógiából doktorált. Emellett amatőr egyházi kórus karnagya, a pécsi Bazilikában minden vasárnap reggel énekel. Jelenleg a felnőttképzésben dolgozik pedagógiai vezetőként és iskolaigazgató. Hitéleti képzéssel foglalkozik, közelebbről azzal, hogyan tanítson-neveljen egy tanár úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot adjon át. Legkeményebb iskola a családja – mondja – ahol 4 gyermeket nevelnek férjével. Itt ugyanis nem lehet mellébeszélni, ez nem tanterem, vagy előadóterem, hanem maga az Élet."A nevelés az Élet szolgálata" - ezt vallja, ennek módjait kutatja, keresi feleségként az önnevelésben, anyaként, tanárként és pedagógiai kutatóként is.
Mindezt leghitelesebben és legelevenebben a Schönstatt nevelési mozgalom alapítójánál, Kentenich atyánál találta meg. 15 éve tartozik a Schönstatt családmozgalomhoz.
 
"Az érzelmi intelligencia nevelése" témában tartott előadása nyomán hívtam meg egy beszélgetésre.
 
A műsor felvételről megy.
 
Aki nem lesz rádió közelben, de Internet hozzáférése lesz, hallgassa az adást az Interneten gyors kapcsolattal itt: http://92.43.201.24:8000/mr.m3u.