Teremtésvédelmi tematikus nap a Mária Rádióban

Nyomtatóbarát változat
Mária Rádió - Teremtésvédelmi tematikus nap
Dátum: 
2012-07-28

A Mária Rádió 2012. július 28-án teremtésvédelmi tematikus napot tart. A nap programját a Naphimnusz Teremtésvédelmi Közhasznú Egyesület szerkeszti. Az elhangzó műsorok témáinak alapjául, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2008-ban megjelent, a teremtett világ védelméről szóló „Felelősségünk a teremtett világért” körlevél szolgál.

A nap során a teremtésvédelem teológiai megközelítéséből kiindulva eljutunk egészen az önellátási kezdeményezésekig. Érintjük a teremtésvédelem közösségi aspektusait és a jó gyakorlati példákat. Részletesen beszámolunk a gyümölcs és gyógynövénykultúra visszaállításán fáradozók erőfeszítéseiről, a helyi piacok kialakítására vonatkozó kezdeményezésekről. Szintén teremtésvédelmi szempontból megvizsgáljuk a vidékfejlesztés területén elkészített magyar állami stratégiai terveket. A nap folyamán elhangzanak majd előadások, elmélkedések,  riportok, kerekasztal beszélgetések szakemberek, civilek részvételével. A kultúra sem marad ki, amelyet szintén teremtésvédelmi szempontból fogunk vizsgálni. A tematikus nap részletes programját itt tekinthetik meg!

Minden kedves testvérünket arra bíztatom, hogy vegyen részt hallgatóként a teremtésvédelem témájának e körüljárásában és amikor lehet, saját példával szóljon hozzá a nap műsoraihoz, vagy jelenítse meg véleményét a műsorokban felkínált csatornák bármelyikén.

Élő műsorok alatt él majd az adott műsor telefonszáma. Továbbá írhatnak nekünk elektronikus levelet a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület címére az info@teremtesvedelem.hu címre. De folyamatosan elérhető lesz a műsor Facebook csatornája is a http://www.facebook.com/Teremtesvedelem címen, amelyre érkező bejegyzéseket bekapcsoljuk a tematikus nap szerkesztésébe. Várjuk hívásaikat, leveleiket, aktív részvételüket!

Mindenkit együttgondolkozásra hív:

Kükedi Zsolt, a tematikus nap szerkesztője